Нова страна стана цел на ислямската държава

Министърът на отбраната на Малайзия, Хишамудин Хюсеин, заяви, че неговото министерство е получило сведения, че терористичната групировка ИД смята да извърши нападения срещу няколко ключови фигури от правителството на тази страна.

Министърът каза, че информацията е била получена "преди срещата на министрите на отбраната на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия (ANSA)".

Хюсеин добави, че и той е включен в списъка на целите на ИД и подчерта, че заплахата от терористичната групировка няма да внуши страх или да спре борбата с екстремизма "не само в границите на страната, но и в световен мащаб".

Според информация, в началото на април службите по сигурността на Малайзия са прекратили дейността на група от 17 души, за която се твърди, че е получила финансиране от терористични организации в чужбина. Тази група "целяла да отвлече висши служители и планирала нападения срещу военни части и полицейски участъци, за завземане оръжия и боеприпаси." В допълнение, задържаните са планирали серия от терористични нападения в Куала Лумпур .

Станете почитател на Класа