Следващите месеци ще са трудни за китайската икономика

Основателят на Alibaba Джак Ма прогнозира, че следващите пет до 15 месеца няма да бъдат най-добрите за китайската икономика. Въпреки това, милиардерът заяви, че Китай все още е в състояние да постигне правителствените прогнози за ръст в размер на седем процента.
Ma е предложил своя диагноза на проблемите, които ще се изправят пред икономиката на страната - няма да е лесно през следващите месеци. Въпреки това, той увери, че трудностите не включват "значителен спад".
Милиардерът заяви, че ръстът от седем процента, прогнозиран от правителството на Си Цзинпин, все още е възможен, но това ще се постигне само ако бъдат направени правилните инвестиции и се съсредоточим върху качеството пред количеството.
"Ние имаме 300 милиона средна класа хора и вярваме, че през следващите 15 години ще имаме 500 милиона", обясни Ma, така че "търсенето на продукти и услуги с високо качество ще бъде огромно", според CNBC.
В този смисъл, той прогнозира, че бъдещите 15 години ще бъдат добри, но само ако Китай разработва ясна и прозрачна икономика и се пребори с корупцията.

Станете почитател на Класа