Ако Хилъри Клинтън бъде избрана, няма да обяви война на ИД

Демократичната кандидатка за президент Хилъри Клинтън заяви във вторник, че ако бъде избрана, няма да подкрепи официално обявяване на война срещу ислямската държава, но добави, че САЩ трябва да положат повече усилия в борбата срещу терористичната групировка.
"Когато е обявена война, е необходимо да се разполага с бюджет в подкрепа на решението", каза Клинтън. "Мисля, че ние трябва да работим повече за да разберем заплахата от ислямските джихадистки радикални групировки", добави тя.
Клинтън подчерта, че обявяване на война срещу ИД, би било неефективно за борба с толкова широко разпространена в целия Близък изток организация, като тази "първа терористична мрежа." В същото време, изтъкнати експерти смятат, че САЩ не се интересуват от приключване на войната в Сирия и не признават, че не знаят как да се действа за решаване на кризата в Сирия.
Бившият иракския премиер Нури ал Малики от своя страна каза, че антитерористичната операция, започната от Русия в Сирия е показала по-голяма ефикасност за няколко седмици от резултатите за повече от една година на коалицията от 60 страни, водена от САЩ,: "Това е невероятно и неприемливо да се види, че терористичната група ИД е все още в Ирак, когато коалиция от 60 държави с най-съвременни самолети и оръжия провежда военна кампания в Ирак, вече почти една година и два месеца ", каза той.

Станете почитател на Класа