Как може да се използва функцията Timeline на Google за да знаят твоето движение?

Неотдавнашното разширяване на функцията на Google, наречена Timeline, която записва и показва ежедневието на всеки потребител на цифрова карта, може да осигури на следователите безпрецедентен достъп до исторически данни за местоположението на всяко лице, разкрива доклад на научен специалист по мобилни телефони.

В Timeline, времева графика автоматично организира цялата история на дейност на потребителите на цифрова карта, включително снимки, видео, история на търсенията и контакти. Следователите имат безпрецедентен достъп до тези данни, според наскоро разпространено от силите за сигурност съобщение, до което The Intercept получил достъп. По този начин, с помощта на Android, следователите могат да проследят всяко движение, което човек е правил от години.

Докладът е разработен от инструкторът на силите за сигурност, Аарон Еденс и предоставя подробни указания за историята на местоположението, получавана чрез Google Timeline.

"Сега е възможно да се представи легално искане към Google, за да получите историята на местонахождението за срок по-дълъг от шест месеца," се казва в доклада. "Това може да съживи " замразените" случаи и потенциално да помогне за разрешаване на разследвания". Приложението позволява на следователите да получат детайлна информация за точното място, където някой е бил, чрез анализ на географските координати.

Документът включва информация, която неговият автор, експерт в областта на изследванията на мобилна телефония, е намерил и съхранява в собствения Timelapse: данни от своята много точна локализационна история, датираща от 2009 г., година, в която той за първи път използвал телефон със система Android OS. Тези шест години събрани данни показват вида на информацията, която дознателите вече могат да изискват от Google.

Въпреки това, "Google винаги е бил внимателен към всяко сътрудничество с полицията, още дори преди Едуард Сноудън", каза експертът.

Станете почитател на Класа