Раул Кастро обяви датата на края на мандата си

По време на първото си официално посещение в Мексико като президент на Куба, Раул Кастро заяви, че планира да напусне длъжността на 24 март 2018 г., в деня, когато ще се навършат десет години от неговото властване, започнало след оттеглянето на брат му Фидел.

"Сега, както казах в последния конгрес на нашата партия , през 2018 приключвам и ще се пенсионирам", каза Кастро по време на церемония в негова чест, председателствана от мексикански президент Енрике Пеня Нието.

Кастроказа още," след пенсионирането си, може би ще имам повече време да дойда тук, не на официална среща, а на частно посещение, за да поздравя мексиканските ми приятели".

Кубинската делегация, която пристигна в Мексико също така включва министрите на външните работи, на външната търговия и чуждестранните инвестиции, на образование и на хранително-вкусовата промишленост, както и посланика на Куба в Мексико, съобщава Cubadebate.

"Искаме да разширим потока в двете посоки", каза мексиканската заместник- министърка за Латинска Америка, Сокорро Флорес, цитирана от "Екселсиор". Тя заяви, че в момента има 30 проекта на мексикански фирми, които очакват разрешение от кубинското правителство да започнат да се реализират.

Станете почитател на Класа