Двигател без гориво? НАСА открива "аномален импулс в невъзможен двигател "

НАСА провежда нови изпитания на система за задвижване за космически кораби, наречена "EM Драйв", предложена от инженера Роджър Шойер. Вече са известни някои детайли на тези тестове "на невъзможния двигател", които могат да революционизират космическите пътешествия.

Инженерът Марч, от екипа изпитатели в лабораторията на НАСА, потвърди по време на форума на НАСА по космически полети, че в новия етап на изпитания успешно са елиминирани някои грешки от предните тестове и са намерени "сигнали за ненормален импулс", цитира Daily Mail. Това може да означава, че "невъзможният двигател " все пак действително работи, въпреки че учените не могат да разберат каква е причината за наблюдавания импулс, обяснява вестникът. Изявлението на Марч е първото от месеци, тъй като НАСА пази в тайна тестването на EM Драйв.

Според неговия създател, магнетронът използван в двигателя, генерира микровълни и енергията от колебанията му се натрупва в резонатор, конвертирайки излъчването в тяга.
Така, за работа апаратът изисква източник на електрическа енергия и не използва гориво. Ако се потвърди теорията на Роджър Шойер, технологията ще задвижва с много високи скорости наземен, морски, подводен, въздушен и космически транспорт. Въпреки това, физическата му концепция е тази , която разделя учените, много от които са нарекли "невъзможно" това устройство.

Станете почитател на Класа