Никой не може да избяга от новия холографски радар

Британска компания е създала радара Aveillant, който няма движещи се части и е в състояние непрекъснато да сканира околната среда на 360 градуса, така че нищо да не убегне от погледа му.

Новият радар, наречена "Тея", е холографски: изобретението позволява възпроизвеждане на изображения с триизмерен ефект. Това нововъведение е от особен интерес, тъй като е в състояние да извърши подробно сканиране без стесняване на ъгъла или загуба на детайли по други посоки, според доклад, публикуван на интернет страницата на компанията, Aviation Week.

Най-мощната версия, Тея 384A, едновременно генерира 2304 лъча. Радарът се състои от 12 групи излъчващи антени, поставени във формата на конус, който гарантира обхват от 360 °, съобщава производителят Aveillant. Така, всяка антена генерира 192 лъча. Всеки панел се състои от четири модула: предаване / приемане, комплексна система за управление на програми и обработка на данни, както и интерфейс за обмен на информация.

В първата версия Тея 64а, този радар успя да открие 97% от самолетите по време на изпитания, извършени в британското графство Норфолк.

Развитието на тези радари се извършва по поръчка на Дирекцията за гражданска авиация на Великобритания, която има нужда от контролни радари, които работят непрекъснато и с еднаква честота.

Станете почитател на Класа