Разкриват самоличността на най-известния сериен убиец в историята

Може би най-накрая е установена истинската самоличност на "Джак Изкормвача", след като нови разкрития показват, че най-известният сериен убиец в историята всъщност е поет. Това е заключението на професор Ричард Патерсън след 20 години на изследвания.

Ричард Патерсън, учител по английски език от Нов Южен Уелс, Австралия, е прекарал близо 20 години от живота си в проучване на случаите на "Джак Изкормвача" и живота на поета Франсис Томпсън, за да докаже, че именно той е отговорен за смъртта на няколко жени в Лондон през 1888 г. Атаките включвали проститутки от бедните квартали и имали отличителен начин на действие, състоящ се от задушаване, обезглавяване и коремно осакатяване.

Професорът твърди, че има убедителни доказателства, че Томпсън е най-кръвожадният сериен убиец в историята на Лондон, съобщава "Експрес".

Поетът Томпсън, от Престън, не само пишел за убийства, но също имал и хирургически опит, казва професорът. Патерсън се убедил през 1997 г, че Томпсън е убиецът, когато прочел книга с негова поезия и след това открил, че обвиняемият също е бил обучен като лекар. След като пътувал по света в търсене на улики за самоличността на легендарния убиец, професорът заключава, че доказателствата, уличаващи Томпсън са по-силни, отколкото за всички предишни заподозрени.

"Томсън е държал нож за дисекция, скрит в палтото си и е обучен на редки хирургически процедури, открити в осакатяване на повече от една жертва на Джак Изкормвача", казва Патерсън. Според него, "малко преди и след убийствата, той пише в книгите си за убийство на проститутки с ножове."
Томпсънсе мести в Лондон през 1885 г. с надеждата да стане успешен писател. Опиумен наркоман, младият поет е живял в града, докато местна проститутка му предлага място за пребиваване. Приятелството им бързо се превръща в единствената любовна афера на Томпсън. Професорът смята, че поетът, психически нестабилен, се е провалил, след като тя го е напуснала, което довело до обръщане на гнева му срещу други проституиращи в района.
Професорът се надява неговото изследване да помогне за разкриване и предотвратяване на престъпления от същия характер.

Станете почитател на Класа