Шок и ужас в Сирия: Русия е способна да води война

Светът е поразен от умението, с което руските самолети пускат бомби и прецизни ракети срещу сирийските екстремисти. Порталът "The National Interest" иска да разбере причините за това чудо.

От началото на руската въздушна операция в Сирия, международните медии са съсредоточени върху най-съвременните руски оръжия като крилати ракети или бомби с лазерно и сателитно насочване.

"Някои се чудят колко умни бомби е използвала и може още да използва Русия. Но общия тон е шок от руските възможности", пише медията, посветена на международните отношения.

Отбелязва се, че Русия е бивша суперсила, която има огромна история и умения да проектира съвременни оръжия. Така например, руският танк Т-34 деморализира германската армия по време на Втората световна война. Съветските противотанкови и зенитни ракети изненадаха израелските сили през 1973 г. и въоръжените сили на САЩ във Виетнам.

Днес руските танкове са оборудвани с модерни системи за активна защита срещу противотанкови ракети.

Критиците също се чудят дали руският Су-30 е по-добър от американските самолети, казва "The National Interest".

"Русия не е страна от третия свят с дребна или фалшива армия, а по военни разходи е третата държава в света. С вложения в техните въоръжени сили средства на сума милиарди долари, не трябваше ли да бъдат малко по-високи очакванията ни за военната стойност на Русия? Русия явно е голяма военна сила и трябва да бъде третирана като такава" заключава "The National Interest".

Станете почитател на Класа