Проучване: Bitcoin ще бъде шестата най-важна резервна валута през 2030 г.

Едно изследване на социологическа агенция US Magister Advisors посочва, че Bitcoin ще стане шестата по големина световна резервна валута до 2030 г. Освен това, банките ще инвестират 1 000 милиона в технологията Blockchain, поради нарастващата популярност на виртуалната валута.

След интервюиране на Bitcoin компании по цял свят, Агенцията - консултант по сливания и придобивания в технологичната индустрия, е направила заключението, че Bitcoin ще се превърне в ключова виртуална валута през следващите 15 години, твърди The International Business Times.

"Blockchain [база данни с публичен и прозрачен списък на всички сделки с Bitcoin] е несъмнено най-значителният напредък на информационните технологични компании от десетилетие насам, заедно с масивните данни и автоматичното обучение на машини. Това което е Java за интернет, е Blockchain за финансовите услуги. Bitcoin е доказано имплантирана валута ", заяви Джеръми Милър, партньор в Magister Advisors.

Изследването показва, че банките и финансовите институции са готови да похарчат в следващите две години около 1,000 милиона в проекти за развитието на технологиите Blockchain.

В допълнение, Вitcoin преживяват бум на стойността си. В сряда - 4 ноември, цената на валутата се увеличи с 12.5%, достигайки цена от $ 450, според уебсайта Coindesk.

Станете почитател на Класа