US командир: "Не се съмнявайте в руските военни способности"

Изявленията на някои западни анализатори, че Русия е военно слаба, са безпочвени, казва командирът на Военноморските сили на САЩ Гарет Кембъл, който предупреждава експертите да не се съмняват, руските военни способности.

Русия прави "значителен брой полети с разпознаваеми успехи", пише американският военен в Business Insider. "Текущите оценки варират между 48 и 96 полета на ден", казва той.

В този смисъл, руските военни самолети правят почти толкова ежедневни атаки, колкото водената от САЩ коалиция за месец. " Почти никой от нашите съюзници от НАТО не могат да свършат това, което Русия е направила досега в небето".

Възможностите на руския флот също впечатляват анализатора, особено "неизвестните досега възможности корвети и фрегати на руския флот в Каспийско море да изстрелят крилати ракети срещу цели на повече от 1500 км разстояние."

В сравнение каза експертът, двата варианта на крайбрежни бойни кораби на САЩ са много по-големи, но не разполагат с никаква крилата ракета или подобни възможности. Според Кембъл, това е "важно откровение, изпратило на Запада силно послание". "С технологично прости и лесно произведени евтини малки кораби, руският флот показва уникални способности и резултати от усилията за военноморска модернизация, голяма част от които са все още неизвестни", казва анализаторът.
"Докато западните анализатори и западните лидери се опитват да дискредитират руските военни способности, Москва вероятно ще продължи да ги опровергава. Нямайте съмнения във военните способности на Русия ", съветва в заключение експертът .

Станете почитател на Класа