Археологическо откритие може да промени 300 милиона години история

Група учени са открили вкаменели останки в Австралия, които показват, че е имало някакъв живот на Земята преди 4,100 милиона години или 300 милиона години по-рано от досега известното.

Изследователите открили фрагменти от циркон на 400 милиона години в Jack Hills, планинска верига в западната част на Австралия. При разглеждането на тези останки, те са установили това, което се нарича "химиофосил", една специфична комбинация от въглеродни изотопи, според проучване, публикувано в "Бюлетин на Националната академия на науките на САЩ" . Марк Харисън, съавтор на изследването и професор по геохимия в UCLA, дава приблизителна оценка, че находкитемогат да се разглеждат като "вискозни останки от биотичен живот или дори нещо още по-напреднало".

Тази нова дата променя не само представата, която учените са имали за Земята малко след като е била създадена преди 4500 милиона години. Тя предлага причина да вярваме, че животът на други места във Вселената е по-богат, тъй като изглежда че на нашата планета е започнал много бързо.

Станете почитател на Класа