Маймунка разкри на мексиканските сили местонахождението на "El Chapo"

Маймунката, която Хоакин "Ел Chapo" Гусман подарил на двете си дъщери, се превърна в ключов играч за локализиране на местонахождението на трафиканта на наркотици, избягал от федерален затвор с максимална сигурност Highlands.
След като "El Chapo" е заловен през февруари 2014 г., маймунката заедно със семейството му, отиват да живеят близо до затвор Highlands, за да правят повече посещения на Гузман, припомня вестник "El Universal". Малко преди 11 юли 2015 г., знаейки плановете за предстоаящото бягство на "El Chapo", те се преместват в щата Синалоа, оставяйки обаче животното на предишното място.

Събирайки се отново със семейството си, дъщерите на "El Chapo" помолили баща си, да доведе домашния любимец и наркодилърът дал заповед да се получат необходимите разрешителни за превозване на маймунката със самолет. Необходимите документи не са получени и той решава да се премести маймунката с луксозния червен Mustang на братовчеда на Гузман.

Според източници на вестника, през октомври следователите са открили животното в щата Синалоа и са знаели, че ще ги отведе до местонахождението на наркодилъра. Властите започнали да следват колата и стартирали операцията на мексиканските сили за сигурност, която в крайна сметка не се разви успешно.

Все пак, въпреки че "El Chapo" продължава да е на свобода, братовчед му и пет други лица бяха арестувани.

Станете почитател на Класа