Тийнейджър хакна личния имейл на директора на ЦРУ

ФБР и тайните служби на САЩ разследват дали наистина е хакнат личният имейл на директора на ЦРУ, Джон Бренан и дали хакерите са получили достъп до класифицирана информация .

Американски ученик в гимназията се обадил на вестник New York Post , за да съобщи, че е хакнал личния имейл акаунт на директора на ЦРУ, съдържащ поверителни документи, включително искането му за достъп до строго секретни материали.

Според неговата версия, в други имейли са били номерата на социални осигуровки и други лични данни на повече от дузина висши служители на разузнавателните служби на САЩ, както и писмо от правителството на страната за използването на "сурови методи на разпит" на заподозрени за извършване на терористични актове.

Младият мъж се описал като студент немюсюлманин и твърди, че е действал, защото се противопоставя на външната политика на САЩ и подкрепя Палестина. В същото време, ФБР и тайните служби на САЩ разследват дали наистина всъщност е хакнат мейла на директора на ЦРУ, предаде агенция Ройтерс.

Станете почитател на Класа