По суша и въздух армията на Мексико се опитва да хване "El Chapo"

Операцията, предприета от мексиканския флот, за залавяне на най-издирвания наркотрафикант в света, ползва безпилотни летателни апарати. Един от тези дронове принадлежи на разузнавателната служба на САЩ, а другите два са от Мексико.

Дроновете за проследяване покриват района, където, по данни от яхтеното пристанище, е Хоакин "Ел Chapo" Гусман, съобщават военни източници при условие на анонимност. Това е така нареченият "златен триъгълник", известен с привлекателността си за наркотрафикантите, чиято площ се споделя от три мексикански щати: Чихуахуа, Синалоа и Дуранго.

Климатът на Златния триъгълник е много подходящ за отглеждане на марихуана и мак, а местната география позволява нарушителите успешно да се крият от силите за сигурност.

Дроновете, използвани в операцията срещу "El Chapo" позволяват на Военноморските сили да прихващат комуникациите на мобилни телефони и да откриват източници на топлина в наблюдаваната зона благодарение на инфрачервени камери. Също така дроновете имат способността да определят местоположението на въоръжени групи, добавят източниците.

Наскоро медиите съобщиха, че мексиканският флот, чрез прихванати клетъчни сигнали от страна на САЩ в Сиера Мадре, е намерил ранчо, където се е крил "El Chapo". Впоследствие, мексиканското правителство съобщи, че наркобосът е претърпял травми на крака и на лицето след падане, докато бягал от гонещите го хеликоптери на ВМС.

Станете почитател на Класа