Призрачни плаващи градове тероризират китайците

През октомври, граждани от различни части на Китай станаха свидетели на мистериозен феномен, причиняващ ужас като от научна фантастика. Поглеждайки към небето по залез слънце те виждали мистериозен плаващ град да кръжи над града им.

Както се съобщава от портала Mysterious Universe, необичайното явление било записано на видео на 7 октомври от местен жител на град Фошан в южната част на провинция Гуандун. Градът-видеопризрак, състоящ се от комплекс от небостъргачи, можел да се наблюдава подробно в продължение на няколко минути и след това изчезнал безследно.

Няколко дни по-късно, на 12 октомври, друг град-призрак със своя архитектурен пейзаж се появил в небето в провинция Дзянси. Според очевидци, преди да изчезне, бил видим за 30 минути, което позволило да бъде запечатан на снимки.

Това не е първият път, когато мистериозен пейзаж се появява в небето в Китай. През 2011 призрачен град бе видян да плава по реката в село Huanshan. От първата си поява феноменът е генерирал голям интерес сред страстните привърженици на научната фантастика и паранормалното, но като всяка мистерия вероятно има научно обяснение. Експерти казват, че това е мираж, т.е., образ на обекти, създаден от пречупване на светлинните лъчи.

Въпреки това, има и друга хипотеза, според която плаващите градове са холограми, създадени по проект Blue Beam Project. Този проект, според привържениците на теориите на конспирацията, е дело на правителството на САЩ, на Bilderberg Group и НАСА и има за цел да създаде мистериозни или подобни на извънземни прояви, които да объркат човешкото съзнание и по този начин да улеснят пътя към нов световен ред.

Станете почитател на Класа