El Chapo Гузман ранен, докато бяга от операция за залавянето му

Източници от мексиканските сили за сигурност потвърдиха, че Хоакин "Ел Chapo" Гусман е бил ранен по време на опит за залавянето му в Сиера Мадре Оксидентал.

В изявление, службата за сигурност заяви, че босът на организираната престъпност е пострадал не при сблъсък, а при "стремглаво бягство", преследван от хеликоптери. Гузман получил наранявания в крака и лицето, се казва в изявлението. Въпреки това, не се уточнява дали те са причинени от изстрели или по друг начин.

Властите са считали в продължение на повече от седмица, че са заобиколили беглеца в радиус от три километра, съобщава NBC News. Въпреки това, този петък силите за сигурност са загубили надежда, че залавянето на Гузман ще е бързо и скорошно.

Американските агенти по наркотици са заловили сигнали от мобилен телефон в ранчо в мексиканските планини, които биха могли да са на наркодилъра. Данните за местоположение на ранчото са предадени на мексиканския флот.
Когато мексиканските военни са успели да влязат в точното място в Сиера Мадре миналата седмица, те не открили там Гузман. Военноморските сили намерили мобилните телефони и дрехи. Източниците твърдят, че тези вещи могат да са на El Chapo.

Станете почитател на Класа