Хилъри Клинтън предлага на забранена за полети зона в Сирия, за да се противопостави на Русия

Двете основни политически партии в САЩ ще проведат своите конвенции през юли 2016 г. за да изберат кандидатите си за президентските избори, насрочени за 08 ноември.
На дебата на петте кандидати на Демократическата партия за президент на САЩ, който се проведе в Лас Вегас, под безмилостен порой от критики за работата си като държавен секретар и участие в противоречиви решения (като американската операция в Ирак), Хилъри Клинтън защити всички действия, предприети по време на нейния мандат. Що се отнася до бъдещето, тя счита че трябва да се противодейства на позицията на Русия на международната арена. Нещо повече, тя говори за хипотетична забранена за полети зона в Сирия.

Що се отнася до зона, забранена за полети, анализаторът Франк Лара вярва, че в този случай Демократическата партия иска да използва същата практика, както в Либия за сваляне на Муамар Кадафи. Но според специалиста, сирийската ВВС е много по-мощна и с подкрепата на Русия е в състояние да се защитава срещу ИД, но това не е от значение за Вашингтон.
Експертът също така каза, че ако Хилъри Клинтън дойде на власт в САЩ като първата жена президент на страната (и по този начин да промени имиджа на администрацията), машината за война и облаги, доминираща света в момента, ще се запази, тъй като демократите искат да запазят имперската система.

Станете почитател на Класа