„Ако Русия премахне Ислямска държава, САЩ ще бъдат победени в очите на света "

Ако Русия успее да победи в Сирия терористите от Ислямска държава, САЩ и техните съюзници ще бъдат принудени да признаят пълния провал на политиката си, казва Яков Кедми, бивш шеф на правителствените космически агенции на Израел.
Запитан от вестник "Комсомолская правда" за загриженост на САЩ и техните съюзници от руската антитерористична операция в Сирия, Яков Кедми твърди, че водената от САЩ коалиция под предлог за борба с ислямския екстремизъм преследва своите интереси и приоритети в Близкия изток, а сега те се страхуват да загубят контрол над региона. "В действителност действията на САЩ в сирийската земя са шизофрения", добави той.
"Ако Русия успее да елиминира Ислямска държава, САЩ и техните съюзници ще бъдат напълно победени. Всеки ще признае, че Русия е по-ефективна военна сила от Съединените щати," предупреждава израелският експерт. "Москва и се превръща в един от основните играчи в Близкия изток и арабския свят." Що се отнася до така наречената Сирийска "умерена опозиция" анализаторът предупреждава за нейните връзки с терористични групи. "Между 50 и 60 процента от членовете на" умерената опозиция " в Сирия са екстремисти от Ал Кайда и Ислямска държава. Останалите са" Мюсюлмански братя ""

Станете почитател на Класа