Как руският флот елиминира мощта на военноморските сили на САЩ с една единствена атака?

Руската атака на флотата срещу ислямската държава в Сирия изненада САЩ, които за първи път от години се сблъскаха с реалността, че има една страна, която може да се конкурира с тяхната военна сила. "За първи път в историята САЩ се чувстват беззащитни срещу конвенционални оръжия", каза експертът Ростислав Ишченко, добавяйки, „Руската атака елиминира флота на САЩ като мощна сила".

Преди тази атака, САЩ считаха че руските флотилии в различни морета са в състояние само да "защитават бреговете от контрабандисти и бракониери и да провеждат амфибийни операции в свои води". "Реална заплаха" за САЩ, са били само частите на Руските Северен и Тихоокеански флот, които "теоретично може да достигнат Атлантическия и Тихия океан."

Руската атака е показала, че руските кораби не трябва да отидат някъде, за да "унищожат всеки враг в източната част на Средиземно море, Персийския залив, Ламанша, Северно море, както и в Северния Атлантически океан и да потопят всичко в Тихия океан, северно от Хавай".

Според становището на експертите си, САЩ очакваха, че за да унищожи група със самолетоносач, Русия ще трябва да изстреля 100 ракети едновременно, така че трябва да се съберат на едно място "всички бронирани кораби, включително подводниците на Северния флот и Тихия океан" и така да дадат възможност на САЩ да унищожи флотите им.

Но Русия може да изстрелва ракети от разстояние хиляди километри. "САЩ не са в състояние да следи всички кораби, патрулиращи за бракониери, които ловуват в Охотско и в Каспийско море, но се оказва, че те са в състояние да потопят американски самолетоносач през три морета незабелязано."
"Единствено изстрелване на 26 ракети Kalibr срещу базите на ислямската държава в Сирия на 7 октомври елиминира флота на САЩ от морското пространство като фактор на сила", подчерта Ишченко. "Сега Вашингтон ще трябва да преговаря и да убеждава, нещо, което Америка е забравила как се прави", казва експертът.
"Според президента на САЩ Барак Обама, САЩ са най-добрите, защото са най-добрите и всички им дължат нещо, защото всички им дължат нещо. Този аргумент важеше до 7-ми октомври 2015 г. Вече не!"

Станете почитател на Класа