„Русия ще отговори на всеки опит на НАТО за военно превъзходство в Европа"

Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да отговори на всеки опит от страна на НАТО да наруши паритета и да си гарантира военно превъзходство, обяви постоянният представител на Русия в организацията, Александър Грушко.
Русия ще направи всичко необходимо, за да се поддържа военен баланс в Европа, но не и това да доведе до надпревара във въоръжаването, съобщи руският постоянен представител в НАТО, Александър Грушко, съобщава ТАСС.
Изпълнението на плановете на НАТО е опасна тенденция, каза Грушко. "Това е много опасна ситуация на влошаване на сигурността в региона и страните от НАТО", каза той. "Свидетели сме на бързо нарастване на броя на ученията на НАТО по нашите граници", обясни Грушко.
Освен това представителят на Русия обяви, че Русия ще предприеме стъпки, за да отговори на всеки опит от страна на НАТО да си гарантира военно надмощие.
"Ние предупреждаваме НАТО от дълго време, че всеки опит да се проектира сила към Русия, всеки опит да се гарантира военното надмощие, да се прекъсне паритета в някои региони, ще получи отговор и ще предприемем всички необходими законни мерки за да се гарантира нашата сигурност ", обяви Грушко

Станете почитател на Класа