Пентагонът: Северна Корея е в състояние да лансира ядрена атака срещу САЩ

Висш военен от САЩ цитиран от Ройтерс твърди, че ядреният арсенал на Северна Корея разполага с ракети, които могат да достигнат до континенталната част на САЩ, но подчертава, че това е заплаха, срещу която Пентагонът е правилно подготвен.
"Аз съм сигурен, че ще свалим, всичко каквото те пуснат", каза адмирал Бил Гортни, ръководител на американското Северно командване и на Аерокосмическата отбрана на Северна Америка, коментирайки потенциална севернокорейска атака.

Гортни също заяви, че Пентагонът се опитва да обнови своята система за противоракетна отбрана, въпреки надвисналата заплаха за бюджетни съкращения от Конгреса.

"Готови сме 24 часа на ден, ако Ким Чен Ун бъде толкова глупав, че да изстреля нещо срещу нас", каза той, цитиран от Ройтерс.

В средата на септември, ръководителят на Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ адмирал Хари Б. Харис, се изказа в подкрепа на инсталирането на американски системи за противоракетна отбрана в Южна Корея в отговор на възможен ядрен опит на Северна Корея.

Станете почитател на Класа