Пазачи разкриват истини за бягството на Chapo

Пазачите, задържани след бягството на най-мощния наркобарон в света, Хоакин "Ел Chapo" Гузман, от затвора с максимална сигурност Highlands в Мексико, показват стъпка по стъпка веригата от грешки, които улеснили бягството на лидера на картела Синалоа. Техните показания са получени от мексиканското списание El Proceso.

Показанията пред Федералното министерство на 13 пазачи, отговорни за мониторинга в затвора Highland, арестувани след бягството на "El Chapo", маркират вратички в сигурността, които улеснили бягството на капо, съобщава "El Proceso ".
Както става ясно от изявленията на пазачите достъпни на медиите, геофоничната система [която открива шумове под пода] не работила от 14 месеца. Също така, 30% от камерите за наблюдение на периметъра не работили, както и мониторите. Към това се добавя фактът, че пазачите са получили и чели протокола за действие един месец след бягството.
Доказателствата също сочат, че централната база данни на полицията знаела в реално време какво се случва по време на бягството на El Chapo.
В допълнение, от изявленията на задържаните се оказва, че те са били арестувани без заповед и били заплашени да потвърдят, че са участвали в бягството на наркотрафиканта.

Станете почитател на Класа