Руски и американски самолети с първи "визуален" контакт в Сирийското небе

Американските бомбардировачи F-16, които изпълняват полети от Турция, са направили първи визуален контакт с руски военни самолети в сирийското въздушно пространство.
Според генерал Чарлз Браун, командир на въздушната кампания на САЩ, Руски самолети приближили американските на разстояние от 30 км, където американски пилоти са могли да ги идентифицират визуално с техните бордови радари.

"Най-близкото разстояние от нашите безпилотни самолети беше само на няколко мили. Ако говорим за пилотирани летателни средства, разстоянието бе повече от 20 мили [32.19 км]," обясни той.

Командирът призна, че Военновъздушните сили на САЩ ще се опитват да се избегнат контакт с руските самолети в Сирия. Въпреки това, Браун е убеден, че руснаците няма да изместят американците в областта на въздушните операции.

Въпреки действията на руската армия генералът планира да увеличи броя въздушни удари по позициите на ислямската държава в Сирия. Както беше обявено, за тази цел ще бъдат използвани тежки бомбардировачи B-1 на военновъздушните сили на САЩ, които ще трябва да избегнат среща с руски военни самолети.

Станете почитател на Класа