Жени от Северна Корея показват, че женската красота няма граници

Впечатляващият Атлас на красотата, проект на фотографката Михаела Норок, показва, че женската красота "е навсякъде", дори и в такава емблематична и непозната страна като Северна Корея.

Михаела Норок на 30 години е румънска фотографка, която пътува по света и прави невероятни снимки на жени по всички краища на света, като част от своя проект Атлас на Красотата. "Снимах жените в десетки страни и мога да кажа, че красотата е навсякъде и това не е въпрос на козметика, пари, раса или социален статус ", казва тя.

Според Михаела, красота означава поддържането на своя произход и култура, да бъдеш "натурална, искрена, истинска." Фотографката смята, че ако "в рамките на 50 години всички жени по света се обличат и действат еднакво", нейният Атлас ще бъде "един свидетел" на традициите и културите на нашето време.

В продължение на няколко години Норок пътува из много места на Земята и споделя своите снимки във Facebook и Instagram. Нейната крайна дестинация е била една от най-затворените и неизвестни за света страни - Северна Корея.

Станете почитател на Класа