Пол Крейг Робъртс: " Пред въпросите на Путин свършват лъжите на Обама"

„Руският президент Владимир Путин, за разлика от американския си колега Барак Обама, базира речта си пред Общото събрание на ООН на истината и последващите му действия логично следват руската позиция относно Близкия изток", каза политическият анализатор Пол Крейг Робъртс.
Робъртс, икономически съветник в администрацията на Рейгън. Той смята, че изказванията на двамата президенти са показали на света разликата между Москва и Вашингтон.

"Подходът на Путин се основава на истината, а този на Обама - на надменността и лъжите, които са на привършване ", пише той в своя блог. Анализаторът отбеляза, че "казвайки истината във времето на универсална измама, Путин направи революционен акт."

Той припомня въпроса, поставен от президента Путин в обръщението пред Общото събрание, към тези, които са генерирали конфликтите в Близкия изток, Северна Африка и Украйна: "Давате ли си сметка какво сте направили?"

"Путин подчерта законосъобразността на руската операция в Сирия, поискана от сирийското правителство. Зачитането на международното право от Русия контрастира с намесата в Сирия на Вашингтон и Франция, чиито правителства са нарушили суверенитета на Сирия с непоискани и незаконни военни действия ", казва анализаторът.

Станете почитател на Класа