Лидерът на Чечения моли Путин да позволи пехотата му да воюва в Сирия

Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров, е поискал от президента Владимир Путин чеченски военни части да се бият срещут ислямска държава в Сирия, като добави, че войниците се кълнат да се борят срещу терористите до края.

"Аз искам разрешение да отидем там и да участваме в специални операции", заяви Кадиров интервю. "Като мюсюлманин, чеченец и руски патриот искам да кажа, че през 1999 г., когато нашата република бе пълна с тези демони, се заклех в Корана да се боря с тях, където и да са. Но ми трябва разрешението на главнокомандващия да направя това" добави той.

Кадиров също е казал, че чеченските специални сили са на много високо ниво на бойна готовност и обеща, че "терористите веднага щом разберат, че те вече са в Сирия, ще избягат бързо. Ние знаем, защото сме ги унищожили тук. Но и те ни добре ни познават", каза Кадиров.

Следва да се отбележи, че по-рано чеченският лидер заяви, че по негово мнение, "основната цел на Запада е Асад, а не ислямска държава. Нито САЩ, нито ЕС могат да донесат мир в Близкия изток, защото вместо да действат срещу Ислямска държава, те наистина предпочитат да говорят за свалянето на сирийския президент Башар Асад", каза той.

Станете почитател на Класа