Елън Мъск предлага да запали две "термоядрени слънца" на Марс

Елон Мъск, председател на SolarCity и главен изпълнителен директор на Tesla Motors, говори на срещата на върха за енергетиката в Ню Йорк, на 2 октомври 2015. Той разкри интересни подробности около плана си за бомбардиране на Марс. По този начин, милиардерът иска да промени климата на Марс, за да се създадат условия за по-нататъшна колонизация.

Елон Мъск, физик и съосновател на PayPal, SpaceX и Tesla Motors предложи изненадващата идея за превръщане на Марс в обитаем чрез термоядрена бомба. Според бизнесмена това ще бъде по-бърз начин да се провокират изменениято на климата на планетата.

Мъск разкри и други подробности от плана си. Той каза, че не просто иска да бомбардира Марс, а конкретно марсианското небе с две бомби над полюсите. Това ще създаде ефект на слънце и топлина на повърхността на планетата. Според предприемача, за да стане Марс подходящ за човешкия живот в краткосрочен план , е необходимо „да се включат две ярки слънца над неговите полюси", които биха могли да стоплят на повърхността и да размразят въглеродния диоксид, което, от своя страна, ще доведе до парниковия ефект. "Много хора не оценяват, че нашето Слънце всъщност е експлозия на термоядрения синтез", каза той.

Въпреки че технологиите за сега не позволяват да се създадат тези "слънца", струва си да споменем, че амбицията на Елон Мъск да направи Марс обитаема планета за хората е много навременна, защото преди няколко дни НАСА съобщи за откриването на течна вода на Червената планета, което може да означава, че има и живот.

Станете почитател на Класа