„Двойните стандарти на САЩ -стратегия за създаване на хаос в Близкия изток "

Американският президент Барак Обама, по време на пресконференция в Белия дом потвърди, че той ще работи заедно с Русия за разрешаване на кризата в Сирия , при условие, че тя е готова „ да скъса" с президента Башар ал Асад. Някои анализатори смятат, че позицията на Вашингтон по сирийския въпрос е още едно доказателство за "политика на двоен стандарт, който позволява да си измиеш ръцете".

"Двойният стандарт, който идентифицира САЩ през всичките тези години отразява стратегията за създаване на хаос в Сирия и в целия регион, за репозициониране на интересите на САЩ", заяви политическият анализатор Басем Таджелдин.

В изказването си, Обама каза още, че "тактиката на Русия в Сирия отслабва демократичната опозиция" и обвини руския президент, че не вижда разликата между ислямската държава и сирийската опозиция. Коментаторът каза, че е изненадваща "лекотата, с която Барак Обама прави разлика между добри терористи и лоши терористи ".

"САЩ и техните съюзници от НАТО действат в разрез с духа на международното право, когато подкрепят някои въоръжени групи", каза експертът и добави, че "тази политика на двоен стандарт позволява на САЩ да си измият ръцете, правейки фалшиви разграничения между групите действащи в региона, за да се каже, че има добри терористи, които трябва да бъдат защитавани и въоръжавани срещу законното правителство ".

"САЩ, НАТО и Европа се играят с огъня. Тези групи са напълно неконтролируеми и заплашват собствените интереси на Европа", обяснява Таджелдин.

Станете почитател на Класа