Путин към Оланд: " Русия се стреми да запази целостта на Сирия"

Подкрепата на на Русия за офанзивата на сирийската армия се стреми да запази териториалната цялост на Сирия. Така обяви руския президент Владимир Путин на френския си колега Франсоа Оланд на срещата в Париж.

Путин заяви, че Русия е готова да се заеме с координирането на информацията и да продължава да търси уреждане на сирийския конфликт, заедно с всички заинтересовани страни. Президентът подчерта, че операцията се провежда в съответствие с основните принципи на международното право и в този случай по искане на сирийските власти.

Путин казал на Оланд, че действията на Русия "са насочени срещу ислямската държава, фронт Ал Нусра и други терористични групи", заяви официалния говорител руският президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Русия, Иран, Ирак и Сирия са създали информационен център в Багдад, за да координират съвместната борба срещу Ислямска държава. Основните функции на този щаб ще бъдат да събира, обработва, обобщава и анализира данни за борбата срещу терористите в Близкия изток. В това отношение Путин заяви на френския си колега, е необходимо и други страни да се включат в начинанието.

Станете почитател на Класа