Швеция: щастлив служител =продуктивен служител

Намаляването на работното време изглежда е ключът към повишаване на производителността. Най-малко, както се вижда от примера на Швеция, където работодателите въвеждат шест часов работен ден, в опит да направят по-щастливи своите работници.

Целта на тази мярка е да се мотивират служителите да свършат повече работа за по-кратък период от време, да са по-малко разсеяни по време на работа и да се гарантира, че имат енергия да се насладят на личния си живот.

Toyota центровете в Гьотеборг, вторият по големина град в Швеция, са направили промяната преди 13 години. В резултат на това компанията съобщава, че техните служители са по-щастливи, а също така гарантира, че равнището на доходност се увеличава.

"Работният ден от осем часа не е толкова ефективен, колкото може да се мисли. Да останете фокусирани върху една конкретна работа за осем часа е огромно предизвикателство. За да постигнем това, ние правим работния ден по-поносим. ", казват мениджърите

През август, властите в шведския град Гьотеборг стартираха революционния експеримент за намалено на шест часа работно време за всички служители, за да се увеличи производителността и намалят разходите на държавата. Вече се виждат положителните резултати от тази инициатива.

Станете почитател на Класа