Папа разкрива какви са най-големите му страхове

Папа Франциск отказва да го разглеждат като "звезда" след успешното официално посещение в САЩ и Куба и призна, че " чувства страх от себе си и от слабостите си".

"Звездите са красиви, но за гледане. Обичам да гледам, когато небето е безоблачно, през лятото. Да, в медиите това се използва, но има и друга истина . Колко звезди сме виждали, които да падат и гаснат, това е нещо мимолетно, а папата трябва да бъде слуга на слугите на Бога. " каза Франциск по време на пресконференция в самолета към Рим.

Запитан дали той се чувства по-силен след получените ръкопляскания на Конгреса и на Общото събрание на ООН, папата заяви, "Аз не знам дали съм успял или не. Но аз имам страх себе си, защото аз винаги се чувствам слаб. "

"Властта е важна само ако тя служи да се прави добро. Истинската сила е в служенето". Той каза, че това, което го изненадало най-много в първотому официално посещение в САЩ са хората. "Бях изненадан от топлината на хората, толкова мили, това е нещо красиво и различно", добави той.

Станете почитател на Класа