Мозъците на интелигентните хора работят различно

Изследване установи, че мозъците на най-умните хора са свързани с положителни умения като добра памет, лексика и образование. В другата крайност обикновено е отрицателното поведение.

Учените обясняват, че конектомите -свързани с процеса на синапсите на тези хора, са разположени в единия край на скалата, а в другия са тези, имащи по-вероятно негативни чувства.

Това са някои от изводите, направени от Проекта за човешкия конектом (HCP), на университетите в Оксфорд, Вашингтон и Минесота. Съгласно публикацията на "Daily Mail", са извършени Ядрено-магнитни резонанси на 1200 доброволци, 461 случаи след това се използват за създаване на карта на мозъчната функция.

По този начин, специалистите са успели да докажат, че различните връзки между мозъчните зони могат да определят дали ще имате щастлив живот или напротив.

Професор Стивън Смит обясни, че има средно 200 "региони на мозъка работещи по различен начин" във всеки човек. Ето защо, за да се анализира комуникацията между тези сектори, те успяли да установят конектом за всеки индивид, т.е., описание на степента, до която всички региони на мозъка комуникират един с друг. Тези промени, каза той, правят корелация с редица поведенчески и демографски мерки.

Проучването показва, че хората с конектоми във високия край на скалата показват положителни качества, като например богат речник, добра памет или удовлетвореност от живота. От друга страна, тези, на другия край обикновено показват негативни форми, като гняв, злоупотреба с наркотични вещества, тенденция да нарушават правилата.

Станете почитател на Класа