Руски учен си инжектира "вечните" клетки намерени в Сибир

Вечната измръзналост в Сибир позволява живота на някои изненадващи микроорганизми, известни с тяхната невероятна жизненост и висока устойчивост на факторите на околната среда. Руски учен открил в геоложки седименти на Сибир една невероятна жива бактерия, чиято възраст е няколко милиона години.
Прилагайки я в опити върху животни, те показали увеличена физическа активност и укрепване на имунната система. Руският учен, който е открил тези "вечни клетки" е решил да ги тества в момента на собственото си тяло.

"Тест на клетките върху себе си не е нещо ужасно или изненадващо. Мисля, че започнах да се уморявам по-малко, развих способността да работя по-дълго и вече няколко години не настивам," обяснява научно пред RT Анатоли Брушков решението си да си инжектира "вечните" клетки.

"Изглежда по-интересна възможността да се изследва механизма на резистентност на тези организми. Ами ако наистина открием защо клетката не остарява? Тогава ще може да използваме тези ресурси по целенасочен начин и да удължим живота си колкото искаме", добави той.

Станете почитател на Класа