John McAfee: "Китай е в състояние да поеме контрол над САЩ чрез кибер средства"

John McAfee, милионер и пионер в разработването на антивирусни програми, който по-рано този месец обяви кандидатурата си за президент на САЩ, е дал ексклузивно интервю за RT, в което казва, че от две години Китай е обявил кибервойна на САЩ, но правителството на САЩ все още не е направило нищо, за да организира защитата си.

"Ние сме в кибервойна с Китай от две години, но изглежда, че никой не забелязва. Те атакуваха Министерството на вътрешната сигурност, ФБР, ЦРУ, но нашите власти или са заспали и не осъзнават нищо, или просто не ни казват нищо ", каза McAfee.

Според него, правителството на САЩ се държи "като че ли не знае нищо за кибервойна". Докато властите в САЩ не вземат никакви мерки, за да се защитят, Китай е напреднал толкова много, че във всеки един момент може да се поеме контрол над САЩ "изключвайки захранването, поемайки контрола на въздухоплавателните и превозни средства. Ние сме във война и дори не се опитваме да се въоръжим", заяви той.

Пионерът в разработването на антивирусни програми смята, че "кибер войната е много по-лоша от ядрена война.". Ако Китай направи кибер атака срещу САЩ "сградите ще са непокътнати, но основната инфраструктура, ток, водопровод, всичко ще е компрометирана. Ще загубим всичко: пари, информация за съществуването на хора, комуникацията ще бъде невъзможна. Това ще бъде един неописуем кошмар", казва McAfee.

Станете почитател на Класа