САЩ пресъхват: Сателитни снимки показват катастрофалното положение в Калифорния

Огромна територия от САЩ продължава да страда от ефектите на дълга суша. Най-засегнатите региони са Калифорния и Вашингтон. НАСА публикува серия от карти, които подчертават сериозността на природните бедствия, разяждащи страната.

Картите сравняващи нивото на водата през септември 2015 г. с това от 1948 г. и 2012 г. показват по-сухите от нормалното региони, боядисани в червено. Картите са създадени с помощта на данни от сателитите Gravity Recovery заедно с измервания на базата на проучване и анализ на земята.

Експертите предупреждават, че това е четвърта поредна година, в която Калифорния страда от тежка суша. В началото на 2015 г., Министерството на водите и енергетиката в Лос Анджелис, образува акведукт Лос Анджелис, за да запази ограничено топене на снеговете.
Калифорния получава 80% от валежите през зимата и снегът на Сиера Невада, който осигурява 30% от водата, играе съществена роля в живота на щата. Въпреки това, едно скорошно проучване показва, че драстичните промени на климата могат да предизвикат хаос във водоснабдяването на фермите и градовете на щата, намаляване на размера на хидроелектрическа енергия на разположение, както и разрастване на горските пожари.
Зоните Вашингтон и Калифорния понесоха тежка и екстремна суша в средата на септември. Около 15-ти септември екстремна суша покриваше 67% от територията на двата щата.Малкото зимен сняг изигра ключова роля в лятната суша в тези щати, публикува Daily Mail.

Станете почитател на Класа