Три кюрдските жени "отмъщават за язидите"

Нищо не е по-позорно за фанатичния ислямски воин от това да умре от ръцете на една жена. Така безславно , почти всеки ден, много крайни екстремисти от ислямска държава губят живота си, убити от три кюрдски жени, които формират смела единица за въоръжена борба за спиране на геноцида на язиди в Синджар, обсаден от екстремистите.

През август миналата година, когато терористи атакуваха малцинството язиди в планината Синджар, жените взеха извънредното решение да напуснат живота си в Турция и да пътуват до Северен Ирак за да сложат край на кръвопролитията на язиди.

Най-младият боец в групата, Роза на 22, нарече "престъпление срещу човечеството", извършваното от ИД в Ирак и Сирия.

"Имало е случаи в началото на освобождаването на Синджар, в които убиваме десет терористи за един ден ", каза Рапарин на 26. "Ние сме обединени с язидите, за да се борим срещу ИД и да отмъстим за това, което се случва на жените", казва Дейджли на 29, цитирана от Daily Mail.

Трите жени са част от женския батальон на милицията на Кюрдска работническа партия, организация, която се бори от десетилетия срещу Турция за кюрдска независимост. Смятани от САЩ като терористична организация, тези милиции са страшни бойци в битката срещу ИД.

Станете почитател на Класа