Едуард Сноудън разкрива защо все още не сме се свързали с извънземните

Едуард Сноудън смята, че криптирането може да направи трудно или дори невъзможно да се разграничат извънземни сигнали от космическото фоново излъчване.

На 18 септември, Едуард Сноудън участва в "StarTalk" - програма на известния американски астрофизик Нийл деГрас Тайсън, съобщава The Guardian.

Разговорът се въртеше главно около вероятността криптирането на данните да е причина за трудността на прихващане на съобщения от извънземни.

Според Сноудън, както човешкото така и извънземните общества са все по-сложни и се движат от "отворена комуникация" към "криптирана комуникация", поради което взаимните сигнали не изглеждат разпознаваеми.

"Ако извънземна цивилизация слуша други цивилизации или нашата цивилизация се опитва да слуша чуждите, има само един кратък период в процеса на развитие на тези общества, в които цялата комуникация би била изпращана по най-примитивни и малко защитени медии", обясни той ,

След този период, казва той, съобщенията на извънземни ще бъдат криптирани, така че ние не ще бъдем в състояние да ги разграничим от космическото фоново лъчение. Това би довело човечеството дори да не забележи, че е получило тези съобщения

Станете почитател на Класа