Орбан за бежанската криза в Европа

Унгарският премиер Виктор Орбан, който твърди, че хората не бягат от войната, а имат за цел да постигнат стандарта на немския живот, разкрива, че милиардерът инвеститор Джордж Сорос се възползва от този хаос.

Орбан заяви в интервю за канал TV2, че повечето хора, които в момента идват в Европа не са бежанци. Според него, животът на хората "бързащи да пресекат" Унгария не е в опасност, а те просто се стремят да постигнат стандартите на германския живот. Според унгарския министър-председател, хората от страни, въвлечени във война, имат право да живеят на сигурно място, но ако по-късно се завърнат у дома. "Никой не може да ни моли да споделяме това, което сами сме постигнали, с хора, които вече не са в опасност", настоя унгарската политик.

В допълнение, Орбан разкри, че десетки хиляди хора, включително и неправителствени организации, финансирани от унгарско-американският милиардер Джордж Сорос, се възползват от тази криза.

Също така, унгарският министър-председател подчерта, че непрекъснатият поток от "незаконна имиграция" застрашава европейския начин на живот и че Европа може да остане в сегашното си състояние, само ако се забрани влизането на нейна територия. "Истината е, че ние защитаваме нашия начин на живот", каза той.

Що се отнася до връщането на граничния контрол в Австрия и Германия, Орбан каза, че бързите промени в правителствените нагласи в цяла Западна Европа се дължат на народната воля. "Европа, в края на краищата, е земя на демокрацията и е невъзможно да върви против волята на хората за дълго време", каза Орбан. Унгарският премиер също така добави, че населението на Европа се чувства застрашено от растежа на ислямските общности в рамките на континента.

Станете почитател на Класа