1000 дни до Световната купа 2018

В петък започна обратното броене до началото на световното първенство по футбол, с домакин Русия през 2018 г. В Москва заработи символичен часовник, който бележи оставащото време до откриването на очакваното събитие.
Червеният площад бе мястото, където стартира проектът "1000 дни до Световното първенство по футбол 2018 в Русия". Там, президентът Владимир Путин приветства гостите и участниците в това събитие чрез конферентен разговор, който се излъчи във всички градове, където ще се играят мачове. Там бе изложена Световната купа, която ще бъде връчена на новия шампион, съобщава вестникът Российская газета .

Като част от това събитие, на площад Манежная до Кремъл заработи часовник, който бележи дните до началото на най-важния международен футболен турнир, който ще започне на 14-ти юни 2018 в Лужники в Москва.

На тези събития присъстваха две основни фигури в световния футбол: легендарният Лотар Матеус, капитан на Германия, спечелила купата през 1990 в Италия и италианецът Джанлука Дзамброта, световен шампион през 2006 в Германия. Писъства също руският министър на спорта Виталий Мутко.

"Русия заслужавал да бъде домакин на Световното първенство по футбол. Очаквам с нетърпение да започне турнирът в тази страна, която познавам и уважавам. Аз съм сигурен, че ще бъдат положени всички усилия, за топло посрещане на посетители и участници", каза Матеус.

Станете почитател на Класа