Мистериозeн облак "краят на света" изплаши костариканците

Мистериозни многоцветни облаци с преливащи се цветове стреснаха Коста Рика, като се появиха в небето в градовете Сан Хосе, Паррите и Павас в Деня на независимостта на страната.

Както беше съобщено от ABC News, свидетелите на грандиозното явление се втурнаха да публикуват снимки на светлинния облак в социалните мрежи, а някои дори заявиха, че прилича на сцена от "края на света".

Жител на град Есказу, каза пред ABC News, че той и семейството му са били на детската площадка, когато синът забелязал странният облак. "Ние бяхме толкова изненадани. Беше страхотно. Това е като знак от Бога.".

Въпреки че потребителите на социалните медии имат няколко теории за причината за явлението, включително и извънземни или НЛО, експертите твърдят, че впечатляващото зрелище е рядко метеорологично явление, наречено "облак с цветовете на дъгата". Метеорологът в Националния метеорологичен институт на Коста Рика, Еладио Солано, обяснява, че цветът и луминесценцията са причинени от слънчева светлина, пречупена от водни капки и ледени кристали в облаците.

Станете почитател на Класа