Най-скучната тайна на забогатяването

Повечето богати хора водят много обикновен живот. Ако ги видите, няма да разберете, че са те, защото не се вписват в стереотипа за богатите. Тайната на тези "дискретни" богаташи, за натрупване на състояние е толкова ефективна, колкото и скучна: да харчите по-малко, отколкото печелите, съобщава The Christian Science Monitor.

Колкото по-голяма е разликата между вашите доходи и разходи, толкова по-бързо ще натрупате достатъчно пари, за да направи това, което искате от живота, пише порталът.

Но това не е лесно, се казва в сайта. Процесът на спестяване е бавен и изисква постоянство, месец след месец, година след година. Това не е особено вълнуваща стратегия, но е най-сигурният начин да се постигнат високи финансови цели.

Много от хората, които виждаме да шофират луксозни коли и да живеят в големи къщи са затънали в дългове до гуша, което означава, че нарушават този основен принцип, споредThe Christian Science Monitor.

Ето някои стъпки, за да спестите много пари:

Изхвърлете големи месечни сметки. Преминете към мобилна телефонна компания с ниска цена или се откажете от кабелна телевизия. Възползвайте се от технологиите, които ни позволяват да плащаме по-малко за всичко.
Автоматизирайте икономиите чрез прехвърляне на пари от разплащателни сметки към спестовни сметки в началото на всеки месец. Това ще ви накара да живеете с по-малко пари.
Увеличете спестяванията с 1% на всеки шест месеца. Вие няма да забележите разликата, но всъщност ще увеличавате спестяванията си с течение на времето.
Трансферирайте в спестовна сметка половината от всяко увеличение на доходите.

Но най-важното е да си отговорим какво означава да си богат, пише порталът. Ако човек се нуждае от голяма къща и скъпа кола за да се "чувства" богат, тези съвети не са валидни за него. Но ако богатството се определя като способността да прекарвате времето си с приятели и семейство, пътуване, работа върху това, което ви харесва, спрете да се притеснявате за пари. Всичко, което трябва да направите, за да бъдете богат е да харчите по-малко отколкото печелите.

Станете почитател на Класа