Защо американците се отказват от своята националност, както никога досега?

Броят на американците, които са се отказали от гражданството си или които са прекратили своето дългосрочно пребиваване през първите три месеца на тази година е по-висок, отколкото за същия период в цялата история. Това е тенденция, която отговаря на втвърдяването на данъчните правила, прилагани за тези, които живеят в чужбина.

Този ръст се забави леко през второто тримесечие, но се поддържа откакто Министерството на финансите и Службата за вътрешни приходи в САЩ, започнаха агресивно налагане на правилата за облагане на емигранти.

По закон, американските данъкоплатци трябва да декларират, ако те имат една или повече сметки в чужбина на обща стойност повече от $ 10,000 в течение на една година. Правилата за данъчно деклариране и заплащане на изчисления данък обикновено са едни и същи, независимо от това дали лицето живее в САЩ или в чужбина.

През първото тримесечие на 2015 г., Министерството на финансите съобщи, че 1,335 американци са се отказали от паспорта си. Това е най-високата тримесечна цифра, над предишния рекорд от 1130, записан през второто тримесечие на 2013 година.

Станете почитател на Класа