Испански изследовател: "Мисля, че открих Атлантида"

Испанският изследовател Мануел Куевас твърди, че е открил митичния остров, описан в текстовете на гръцки философ Платон - Атлантида, в близост до природния резерват в Андалусия, чрез съществуващи доказателства в сателитни снимки.

Изследователят Куевас, родом от Санлукар де Барамеда, е информирал Съвета на Андалусия, за откриването на голям стар град, погребан в борова гора в района на La Algaida, близо до устието на Гуадалкивир, съобщава ЕФЕ.

"Мисля, че на 99% аз открих Атлантида", каза Куевас. Откритието е направено от фотографии, направени от сателит на 700 км надморска височина, впоследствие увеличени и обработени. Според него, изображенията показват "съществуването на различни конструкции, направени от човек и част от по-голям древен град."

Конкретно, той е дал на Съвета координатите на това, което изглежда като четири големи сгради (по около 360 на 180 метра) и един голям град с площ от 8 квадратни километра, на не по-малко от 2500 години.

Изследователят, "самоук предприемач на 52 години" казва че митичният изчезнал град трябва внезапно да е бил погребан след голямо наводнение от водата и утайките. Интересното е, че германският археолог Адолф Шултен намира на изгубения град Тартесос, отдалечен на шест километра от La Algaida, от другата страна на река Гуадалкивир.
Куевас е поискал от Министерството на културата да проведе проучване чрез електрическа томография, за да се определи колко дълбоко са най-близките до повърхността стени и след това да се направят разкопки.

Станете почитател на Класа