Човекът, който оцеля след "Страшния съд"

На 7 май 1902 г., един мъж в нетрезво състояние е хвърлен в затвора в град с 30 000 жители на Мартиника. Този арест е най-щастливото нещо, което се е случило в живота му, защото на следващия ден мъжът бил единственият оцелял от "Страшният съд", който разтърсил острова.

Роден през 1875 г. в Мартиника, Лудгер Силбарис бил престъпник, който обичал да пие. На 7 май 1902 г. е арестуван и хвърлен в затвора по обвинение, че започнал бой. Макар със сигурност да е клел лошия си късмет, той не знаел каква тъмна съдба очаква в следващите часове неговия град Saint-Pierre.

На следващата сутрин, "апокалипсис" разклатил Мартиника. Вулканът Mount Pelee изригнал и напълно опустошил региона, отнемайки живота на всички жители на Saint-Pierre, около 30 000 души.

Лудгер бил голям късметлия, тъй като полицията го поставила в изолирана много малка килия, частично под земята, без прозорци, с много тесен процеп между пода и вратата.

Мъжът е бил намерен четири дни след изригването от спасителен екип. Въпреки, че е бил в най-безопасното място на острова, Силбарис страдал от ужасни изгаряния. Мъжът се опитал да спре с дрехи топлината, идваща от цепнатината, но въпреки това килията продължила да се нагрява и да изгаря кожата му.

По-късно, той е бил нает от Американския цирк Барнъм & Бейли, с който пътувал по света като "човекът, който оцеля в Деня на страшния съд".

Станете почитател на Класа