Евродепутатка: "Причините за имиграционната криза са войните, които Европа и САЩ насърчават"

"Причините за сегашната имиграционна криза в Европа са войните, които Европа и Съединените щати окуражават", каза в интервю за RT говорителката на лявата коалиция на Испания в Европейския парламент, Марина Албиол. "Ние предизвикваме ефекта на напускането на бежанците от страните им. Ние трябва да вземем предвид причините за тази хуманитарна криза, която преживяваме и несъмнено това са войните окуражавани от Европа и САЩ. Това е нахлуването в Ирак, Афганистан, бомбардировките в Либия и Сирийският конфликт ", заяви евродепутатката.

По отношение на предложението на Европейската комисия за разпределението на 120,000 бежанци между европейските страни (след решението от май да се приемат 40,000 души), Албиол счита, че е "абсолютно недостатъчно". В допълнение, „планът не е на висотата на обстоятелствата, ако не е придружен от допълнителни мерки".

"Той е далеч от реалния капацитет, което имат страните от ЕС. Ливан, Пакистан и Турция имат много по-висок процент на бежанците - повече от 20% от собственото им население, докато предложените 160,000 за ЕС са само 0,03% от населението на Европа ", казва тя. Евродепутатката разкритикува някои държави като Унгария, Чехия и Словакия, които се противопоставят на предложението на Брюксел.

Станете почитател на Класа