Кристина Киршнер напада Financial Times

В своя Twitter акаунт Аржентинската президентка Кристина Киршнер разкритикува британския вестник Financial Times за възлагане на отговорността за финансовата криза към нововъзникващите страни в блока БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка).
Президентката изрази недоволството си в поредица от туитове, свързани с една статия в британския вестник, посочваща, че развиващите се страни "заплашват да плъзнат света в нова рецесия." Освен това Financial Times твърди, че петте страни от БРИКС имат "дефектен модел", което предизвика осъждането на президентката.

В своя Twitter акаунт Кристина Кирхшер цитира статията, в която се споменава, че "БРИКС трябва да преосмислят стратегиите си, тъй като Китай е зависим от инвестициите и оскъдния износ, Бразилия разчита твърде много на вътрешното потребление и сега не може да га поддържа; Русия се нуждае от петрола, който се срива, а Индия не може да преодолее своята бюрокрация ". Според Киршнер, заявлеченията на вестника могат да спечелят "Гинес за липса на срам."

" Светът бе въвлечен в кризата от 2008 г. от финансовите спекулации и досега не се възстановява. Какво общо с това имат БРИКС? Само ролята на жертви", казва президентката на Аржентина.

Станете почитател на Класа