„Не идвайте в Дания“ обезсърчава имигрантите

Датското правителство е публикувало във вестниците на Ливан предупреждение към потенциалните имигранти за новите и по-строги ограничения върху лицата, търсещи убежище в страната.

Рекламата изброява редица фактори, които правят Дания нежелана дестинация за бежанците, включително неотдавнашното законодателство, което намали с 50% социалните помощи за бежанци, съобщава The Washington Post. В допълнение, обявата предупреждава, че всеки, който се надява да получи постоянно пребиваване в Дания трябва първо да научи датски.

Версиите на обявата, публикувана на арабски и английски език от Министерство на имиграцията и интеграцията на Дания, се появиха в понеделник в четири вестника.

Дания е приела по-строга позиция спрямо сегашната имиграционна криза. Страната е наложила закони, разубеждаващи мигранти да не пътуват в страната, а Германия и Швеция са приели най-голям брой бежанци през изминалата година.

Кризата с имиграцията, засяга няколко европейски страни и генерира повече протести с всеки изминал ден. Въпреки че мерките, прилагани от ЕС са все по-ограничителни, те не облекчават трудностите на имигрантите, които пристигат в някои страни за да видят използване на военна сила, за да се спре миграционния поток.

Станете почитател на Класа