"Над 4000 терористи от ИД са пристигнали в Европа, представяйки се за бежанци"

Повече от 4000 бойци на ислямската държава са влезли в ЕС представяйки се за бежанци, съобщава британският вестник Sunday Express, позовавайки се на източник в терористичната организация. Според него, операцията по прехвърлянето се извършва успешно.
Според цитирания източник, екстремистите се смесили с потока бежанци в турския пристанищен град Измир и Мерсин, откъдето заминават и през Средиземно море пристигат в Италия. След това терористите се насочват към други европейски страни, в повечето случаи Швеция и Германия, съобщи Sunday Express.

Тази информация бе потвърдена от двама местни контрабандисти. Единият е помогнал на повече от дузина терористи да влязат в Европа. „Някои казват, че искат да посетят семействата си, а други да бъдат готови да действат," казва той.

Освен това, източникът от ИД потвърди, че проникването на екстремисти е началото на едно отмъщение за въздушните удари на международната коалиция, водена от Съединените щати.

"Искаме да се установи халифат не само в Сирия, но в целия свят", каза той. Междувременно той предполага, че атаките ще се фокусират върху западните правителства, а не срещу цивилни граждани.
Смята се, че европейските разузнавателни медии са наясно с тази ситуация

Станете почитател на Класа