Музикална битка на военни оркестри в Москва

В Москва се провежда впечатляващ спектакъл - Международен фестивал на военните оркестри, с участието на представители от 13 страни.

За осми път Москва провежда фестивал на военните оркестри си, но всяко издание на събитието е абсолютно уникален спектакъл. Тази година фестивалът е посветен на 70-годишнината от победата във Втората световна война и на Великата отечествена война, а също и съвпада с 868-та годишнина от основаването на руската столица.

В събота сутринта повечето от оркестрите дефилираха на улица в центъра на Москва, а вечерта зрителите се насладиха на изпълненията на военните музиканти. Общият брой на участниците е 1500, а фестивалът ще продължи до 13-ти септември, като на 12-ти ще има грандиозен спектакъл в сърцето на руската столица, на Червения площад.

Много от участващите военните духови оркестри на фестивала вече са посетили Москва. Сред традиционните участници са оркестрите на Беларус, Гърция, Словакия, Шотландия. Военните музиканти от Белгия, обаче, дебютират на фестивала.

Фестивалът, който носи името „Спаская башня" - на една от кулите на Кремъл, започна през 2009 г. От тогава са участвали повече от 40 военни оркестри от Източна и Западна Европа, Австралия и Нова Зеландия, Канада, Казахстан, Китай, Мексико, Южна Африка и, разбира се, Русия.

Станете почитател на Класа